ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

“Ήταν ένα μακρύ ταξίδι, γεμάτο προκλήσεις. Μαζί δημιουργήσαμε κάτι πραγματικά αξιόλογο που θα αλλάξει τον τρόπο που κατανοούμε τον πλανήτη μας.”

Αυτά τα λόγια του καθηγητή του Πανεπιστημίου του Reading, Anthony Illingworth, που είχε την αρχική επιστημονική ιδέα για τον #EarthCARE το 1991, μας εκφράζουν απόλυτα.
Μόλις 24 ώρες μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου White Dragon, που μετέφερε τον δορυφόρο Earthcare στο διάστημα, η ομάδα μας έχει αρχίσει ήδη να εργάζεται για την επόμενη κρίσιμη φάση της αποστολής. Πρόκειται για τη συλλογή και επεξεργασία σημαντικών δεδομένων, με στόχο τη βαθμονόμηση και τη διακρίβωση της αποστολής του δορυφόρου.
Διαβάστε στο άρθρο της Καθημερινής δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας μας, Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Δρ. Vassilis Amiridis, ο οποίος περιγράφει αναλυτικά τους στόχους της αποστολής.
Ιδιαίτερη αναφορά θα θέλαμε να κάνουμε στον Έλληνα Καθηγητή Παύλο Κόλλια (Brookhaven National Laboratory και Stony Brook University), ο οποίος υποστηρίζει την ομάδα μας σε θέματα τηλεπισκόπησης νεφών με συστήματα #ραντάρ. Ο Δρ. Κόλλιας είναι επιστήμονας της διασποράς που έχει κληθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος να προσφέρει την τεχνογνωσία του στον EarthCARE. Συγκεκριμένα, αποτελεί μέλος του Mission Advisory Group της αποστολής EarthCARE με εξειδίκευση σε θέματα λειτουργίας συστημάτων ραντάρ και αξιοποίησης των σχετικών δεδομένων.
Μείνετε συντονισμένοι καθώς συνεχίζουμε να διερευνούμε και να παρατηρούμε την ατμόσφαιρα της Γης από το διάστημα, συμβάλλοντας σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.