ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πληροφορίες

Πρωϊνά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης με χαρά σας γνωστοποιεί ότι από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022 – 2023 ανοίγουν και πάλι οι πύλες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Παλαιά Πεντέλη με πολλά Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους φίλους της Αστρονομίας.

Στόχος μας δεν είναι η απλή μεταφορά τυπικών αστρονομικών γνώσεων, αλλά τοποθετώντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος τους μαθητές να προσφέρουμε τις εμπειρίες εκείνες που να συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τις νέες γνώσεις με την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας του κόσμου που μας περιβάλλει. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οργανώνουμε ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών στους οποίους προσφέρονται συγκεκριμένες ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας.

Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ κατ’ άτομο.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-8109107 ή 210-3490022  καθημερινές 09:00-14:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τα πρωινά προγράμματα λειτουργίας δείτε εδώ.

 

Βραδινές Συναντήσεις

Πραγματοποιούνται τακτικές παρουσιάσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε αστρονομικές συζητήσεις με τους αστρονόμους του Κέντρου και να παρατηρούν τη Σελήνη, τους πλανήτες ή και τους αστέρες ανάλογα με τον ουρανό της εποχής. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall και δράση ουρανογραφίας (καιρού επιτρέποντος).

Οι παρατηρήσεις διεξάγονται με ψηφιακά μέσα για λόγους ασφαλείας του προσωπικού και των επισκεπτών. Η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 19:30 και το πρόγραμμα ξεκινά λίγο μετά από τις 20:00. Η δράση εξελίσσεται σχεδόν αποκλειστικά στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, άνεργοι και ΑΜΕΑ δωρεάν.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-8109107 ή 210-3490022 καθημερινές 09.00-14.00.

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε  να επισκέπτεστε τη σελίδα των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο facebook.

Σημαντική Ενημέρωση:
Στους επισκέπτες συνιστάται να τηρούν απόσταση 1,5 m μεταξύ τους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό που θα παρέχεται στην είσοδο και να προτιμούν στις συναλλαγές τους στην έκδοση των εισιτηρίων την χρήση POS. Σημειώνεται ότι σε όλους τους χώρους των Κέντρων Επισκεπτών τηρούνται οι ισχύοντες περιορισμοί και τα υγειονομικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους.

Πρωινές επισκέψεις σχολείων & άλλων ομάδων
210-3490022, 210-8109107

Υπεύθυνος για την λειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης είναι ο Δρ Βαγγέλης Κολοκοτρώνης και υποστηρίζεται από τα μέλη του ΙΑΑΔΕΤ: Δρ Χρήστο Παπαδημητρίου, Δρ Λάζαρο Κουτουλίδη και Θωμά Βάρσο.


Πρόσβαση & Επικοινωνία

Στον χώρο μας υπάρχει PARKING και Κυλικείο.

Λεπτομέρειες για τρόπους πρόσβασης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να δείτε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Newall Dome3