ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πληροφορίες

Πρωϊνά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης με χαρά σας γνωστοποιεί ότι από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2022 – 2023 ανοίγουν και πάλι οι πύλες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στην Παλαιά Πεντέλη με πολλά Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους φίλους της Αστρονομίας.

Στόχος μας δεν είναι η απλή μεταφορά τυπικών αστρονομικών γνώσεων, αλλά τοποθετώντας στο κέντρο του ενδιαφέροντος τους μαθητές να προσφέρουμε τις εμπειρίες εκείνες που να συνδυάζουν την εκπαίδευση με την ψυχαγωγία και τις νέες γνώσεις με την κατανόηση των βασικών αρχών λειτουργίας του κόσμου που μας περιβάλλει. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οργανώνουμε ένα πολύπτυχο πρόγραμμα δραστηριοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα έχουμε δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών στους οποίους προσφέρονται συγκεκριμένες ημέρες της εργάσιμης εβδομάδας.

Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ κατ’ άτομο.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-3490931 ή 210-3490932  καθημερινές 09:00-14:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν τα πρωινά προγράμματα λειτουργίας δείτε εδώ.

 

Βραδινές Συναντήσεις

Πραγματοποιούνται τακτικές παρουσιάσεις όπου οι επισκέπτες μπορούν να συμμετέχουν σε αστρονομικές συζητήσεις με τους αστρονόμους του Κέντρου και να παρατηρούν τη Σελήνη, τους πλανήτες ή και τους αστέρες ανάλογα με τον ουρανό της εποχής. Επιπρόσθετα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση στους χώρους του ιστορικού τηλεσκοπίου Newall και δράση ουρανογραφίας (καιρού επιτρέποντος).

Η ώρα προσέλευσης ορίζεται από τις 20:15 και το πρόγραμμα ξεκινά λίγο μετά από τις 21:00.

Γενική είσοδος 5 ευρώ, άνεργοι και ΑΜΕΑ δωρεάν.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Πληροφορίες και κρατήσεις: 210-3490931 ή 210-3490932 καθημερινές 09.00-14.00.

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε  να επισκέπτεστε τη σελίδα των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο facebook.

 

 

 

 

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Ηλίου Φαεινότερον”

Το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης του Ινστιτούτου Αστρονομίας και Αστροφυσικής (ΙΑΑΔΕΤ) ανακοινώνει  το νέο πιλοτικό πρόγραμμα «Ηλίου Φαεινότερον» που μπορεί να πραγματοποιείται στο χώρο των σχολείων στην περιοχή Αττικής, ώρες λειτουργίας σχολείου. Η δράση απευθύνεται  σε μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου (προσαρμοσμένο ανάλογα σε κάθε ηλικιακή ομάδα). Το πρόγραμμα διαρκεί 2 διδακτικές ώρες και περιλαμβάνει διαδραστική ομιλία σε μοντέρνα θέματα Αστρονομίας-Αστροφυσικής και παρατήρηση του Ήλιου με ηλιακό τηλεσκόπιο.

Υπεύθυνοι του προγράμματος: Δρ. Κολοκοτρώνης Ευάγγελος, Δρ. Κουτουλίδης Λάζαρος, Δρ. Παπαδημητρίου Χρήστος.

 

© Εικόνας – Δρ. Αλέξης Λιάκος

Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης – Planetarium On-the-Go!

Τιμή Εισιτηρίου: 10.00 

12-13-14 Ιουλίου 2024
Ώρες Προσέλευσης: 18:00 – 22:00

Στο πλαίσιο των 30 ετών προσφοράς στην κοινωνία του ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, σε συνεργασία με το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο On-the-Go (OTG) και την Ελληνική Ερασιτεχνική Αστρονομική Ένωση (ΕΕΑΕ) πραγματοποιείται τριήμερο εκδηλώσεων που περιλαμβάνει:

  • Ηλιακή παρατήρηση (μέχρι τη δύση του Ήλιου).
  • Παρατήρηση της Σελήνης με το ιστορικό τηλεσκόπιο NEWALL.
  • Προβολή ταινίας αστρονομικού περιεχομένου στον ειδικό θόλο του ψηφιακού πλανηταρίου OTG
  • Αστροπαράτηρηση με φορητά τηλεσκόπια της ΕΕΑΕ.
Πρωινές επισκέψεις σχολείων & άλλων ομάδων
210-3490931, 210-3490932

Υπεύθυνος για τη λειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης είναι ο Δρ Λάζαρος Κουτουλίδης και υποστηρίζεται από τα μέλη του ΙΑΑΔΕΤ: Δρ Βαγγέλη Κολοκοτρώνη και Δρ Χρήστο Παπαδημητρίου


Πρόσβαση & Επικοινωνία

Στον χώρο μας υπάρχει PARKING και Κυλικείο.

Λεπτομέρειες για τρόπους πρόσβασης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να δείτε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Newall Dome3