ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Πληροφορίες

 

Σημαντική Ενημέρωση:
Στους επισκέπτες συνιστάται να τηρούν απόσταση 1,5 m μεταξύ τους, να φορούν μάσκα στους εσωτερικούς χώρους, να χρησιμοποιούν αντισηπτικό που θα παρέχεται στην είσοδο και να προτιμούν στις συναλλαγές τους στην έκδοση των εισιτηρίων την χρήση POS.

Α. Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία

Στο ΚΕ Πεντέλης έχουμε δημιουργήσει εκπαιδευτικά προγράμματα ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως και Παρασκευή και στις ώρες: 9:30-11:00 / 11:00-12:30 / 12:30-14:00 (για σχολεία από την Επαρχία).

Κόστος συμμετοχής 3 ευρώ κατ’ άτομο.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.

 

Α. «Αναζητώντας την κοσμική μας διεύθυνση», διαδικτυακή δράση για παιδιά 11 – 14 ετών από την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου

Το Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ξεκινά την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου στις 20:00 διαδικτυακή δράση για παιδιά 11 – 14 ετών (ημερομηνίες διεξαγωγής: 04/12, 11/12, 18/12, 08/01 & 15/01) με τίτλο «Αναζητώντας την κοσμική μας διεύθυνση».

Το διαστημόπλοιο μας εκτοξεύεται από τη Γη, περνάει υποχρεωτικά από τον Ήλιο μας, ανοίγει τα φτερά του στο ηλιακό μας σύστημα και φεύγει έξω από αυτό ατενίζοντας τον αχανή χώρο όπου εκεί συναντά εξωτικά αστρικά συστήματα, γαλαξίες και ομάδες γαλαξιών, πριν προσεγγίσει τον τελικό του προορισμό

Το πρόγραμμα διεξάγεται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και συνοδεύεται από ψηφιακή αστρονομική παρατήρηση του Αττικού ουρανού κάθε Παρασκευή, καιρού επιτρέποντος.

Κόστος συμμετοχής: 35 ευρώ.

Πληροφορίες και κρατήσεις:
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση lazkout@noa.gr ή στο 210 – 3490022 καθημερινές 10-4μμ.

 

Β. Διαδικτυακές Ημερίδες Αστρονομίας και Συναφών Επιστημών

Τα Κέντρα Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών  σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο διοργανώνουν διαδικτυακές ημερίδες Αστρονομίας και συναφών επιστημών, τονίζοντας την διεπιστημονικότητα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη του επιστημονικού τρόπου σκέψης. Οι ημερίδες που απευθύνονται σε ενήλικες από όλη την Ελλάδα έχουν στόχο την καλλιέργεια μίας ευρύτερης επιστημονικής κουλτούρας καθώς και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα ερευνητικής αιχμής.

Το πρόγραμμα θα διεξάγεται πρωινές ώρες μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ZOOM (για την ασφάλεια των συμμετεχόντων) κάθε Κυριακή του Νοέμβρη αρχίζοντας από τις 8/11 μέχρι και τις 29/11. Το ταξίδι ξεκινά από την Σελήνη και τον Ήλιο (8/11), συνεχίζεται σε όλο το ηλιακό σύστημα αναζητώντας πιθανότητες ύπαρξης ζωής (15/11), μεταφέρεται στα κοντινά και μακρινά αστρικά συστήματα εξερευνώντας τις εξωτικές μαύρες τρύπες (22/11) και ολοκληρώνεται στις 29/11 με την ιστορία της Κοσμολογίας και την συνολική εποπτεία του Σύμπαντος.

Η δράση, εκτός των κεντρικών διαδικτυακών ομιλιών οι οποίες θα πραγματοποιούνται απο επιστήμονες εξειδικευμένους σε συγκεκριμένους τομείς τόσο στην έρευνα όσο και στην εκλαΐκευση, περιλαμβάνει επίσης ηλιακή (πρωινή) και νυχτερινή αστρονομική παρατήρηση με ψηφιακά μέσα καθώς και αναλυτική παρουσίαση των σύγχρονων και παλαιών οργάνων παρατήρησης.

Πληροφορίες, κόστος συμμετοχής & κρατήσεις θέσεων:
καθημερινές 10-2μμ στο 210 – 3490160 και στο visitorcenter@noa.gr

 

Γ. Τακτικές Βραδινές Διαδικτυακές Παρουσιάσεις

Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ προγραμματίζει 6 βραδινές τακτικές διαδικτυακές παρουσιάσεις οι οποίες θα συνοδεύονται (καιρού επιτρέποντος) από ψηφιακή παρατήρηση του χειμερινού ουρανού.

Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο βράδυ στις 20:00 από το Σάββατο 14/11 μέχρι και το Σάββατο 19/12 και διεξάγονται μέσω της διαδραστικής πλατφόρμας ΖΟΟΜ του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

Πληροφορίες & κρατήσεις στα 210 – 3490022 & 210 – 8109112 καθημερινές 10-4 μμ καθώς και στο vk@noa.gr.

Η συμμετοχή πραγματοποιείται με “ηλεκτρονικό” εισιτήριο του οποίου το κόστος ανέρχεται στα 3€.

Πρωινές επισκέψεις σχολείων & άλλων ομάδων
2108109107 & 2108109112

Υπεύθυνος για την λειτουργία του Κέντρου Επισκεπτών Πεντέλης είναι ο
 Δρ Βαγγέλης Κολοκοτρώνης και υποστηρίζεται από τα μέλη του ΙΑΑΔΕΤ: Δρ Χρήστο Παπαδημητρίου, Δρ Λάζαρο Κουτουλίδη και Θωμά Βάρσο.


Πρόσβαση & Επικοινωνία

Στον χώρο μας υπάρχει PARKING και Κυλικείο.

Λεπτομέρειες για τρόπους πρόσβασης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορείτε να δείτε εδώ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Newall Dome3