ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Παπαδημητρίου Χρήστος
Παπαδημητρίου Χρήστος
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Γραφείο: Newall
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Πατρών (αποφοίτησε το 1995) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Βασική Φυσική με εξειδίκευση στην «Αστροφυσική-Αστρονομία και Μηχανική» στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1998), καθώς επίσης και στην «Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (2001). Το 2008 του απονεμήθηκε το διδακτορικό δίπλωμα στην Αστροφυσική από το Φυσικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 1995 ασχολείται ερευνητικά με την Αστροφυσική, σε συνεργασία αρχικά με το Φυσικό τμήμα του Πανεπιστήμιου Αθηνών (1995-1997 και 2000-2008), ενώ από το 1999 εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και ειδικότερα την περίοδο από το 1999 – 2005 με συμβάσεις έργου ως επιστημονικός συνεργάτης και από το 2006 με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ως ειδικός τεχνικός επιστήμονας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρατηρησιακή Αστροφυσική, Μεταβλητοί αστέρες (Cataclysmic Variables), Φυσική προσαύξησης ύλης με ή χωρίς μαγνητικό πεδίο (Accretion Physics), Επεξεργασία εικόνας, Παρατηρησιακές Τεχνικές, Ιστορία και εξέλιξη των αστρονομικών οργάνων και των τηλεσκοπίων.