ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το 28ο Θερινό Σχολείο Αστροφυσικής του ΕΑΑ κατέγραψε ένα συγκλονιστικό αριθμό 221 αιτήσεων συμμετοχής.

93 μαθητές και 128 μαθήτριες (124, 82 και 15 από τις Α’, Β’ και Γ’ τάξεις του Λυκείου αντίστοιχα) εκ των οποίων 154 από την Αττική και 67 από την επαρχία. 165 μαθητές/μαθήτριες έκαναν αίτηση για δια ζώσης συμμετοχή (οι 154 μαθητές/μαθήτριες της Αττικής καθώς και 11 μαθητές/μαθήτριες από την επαρχία, ενώ υπήρξαν και 7 αιτήσεις από μαθητές που είχαν παρακολουθήσει το προηγούμενο διαδικτυακό θερινό σχολείο του 2022) και 56 για διαδικτυακή παρακολούθηση. Πενταμελής επιτροπή του Αστεροσκοπείου βαθμολόγησε ανεξάρτητα τους αιτούντες/αιτούσες δια ζώσης συμμετοχή (με κλιμακωτή βαθμολογία) και η τελική, αθροιστική βαθμολογία ανέδειξε τους 50 μαθητές/μαθήτριες που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το σχολείο Αστροφυσικής στις εγκαταστάσεις της Πεντέλης.
Αν και ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε μόλις ακόμα 90 άτομα που θα μπορούσαν να παρακολουθήσουν το σχολείο διαδικτυακά, τελικά η δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησης θα δοθεί σε όλους τους υπόλοιπους 171 μαθητές/μαθήτριες που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για το σχολείο.
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα για τη μεγάλη σας συμμετοχή και προσμένουμε με ανυπομονησία να μοιραστούμε μαζί σας το πάθος μας για την Αστροφυσική!
therino_13_07_2023