ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Διεθνές Συνέδριο με θέμα την έμπνευση που προσφέρει η Αστρονομία στις Τέχνες πραγματοποιήθηκε στις 20-24 Μαΐου στην Ιόνιο Ακαδημία στην Κέρκυρα, υπό την φιλοξενία του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Στο 12ο συνέδριο INSAP (Conference on the Inspiration of Astronomical Phenomena) συμμετείχαν ερευνητές ειδικοτήτων που σχετίζονται τόσο με τις επιστήμες, όσο και τις τέχνες για να συνομιλήσουν σχετικά με την επίδραση που έχει ο ουρανός και τα αστρονομικά φαινόμενα στην ανθρώπινη έκφραση. Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από τους χώρους της αρχαιολογίας, της ανθρωπολογίας, της ιστορίας των τεχνών, της ιστορίας των επιστημών, των κοινωνικών σπουδών της φιλοσοφίας, της αστρονομίας, της ιστορίας των επιστημών και των τεχνών.
Η Φιόρη – Αναστασία Μεταλληνού, αστροφυσικός του Κέντρου Επισκεπτών Θησείου του IΑΑΔΕΤ συμμετείχε στο συνέδριο με ομιλία της με θέμα:
“Ο Ήχος του Διαστήματος ως Διαθεματική Μέθοδος στην Επικοινωνία της Επιστήμης” (The “Sounds of Space” as an Interdisciplinary Way of Science Dissemination).
Παράλληλα με το συνέδριο πραγματοποιήθηκε και έκθεση αστροφωτογραφίας Ελλήνων αστροφωτογράφων, στο ιστορικό κτήριο της Ιονίου Ακαδημίας.
Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο εδώ: