ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Το ΙΑΑΔΕΤ συμμετείχε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Κλιματικού Φόρουμ για τον «μετριασμό της κλιματικής κρίσης και ενίσχυσης της ανθεκτικότητας της πόλης απέναντι στα ακραία καιρικά φαινόμενα» που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων στις 14 Μαΐου 2024 στο Σεράφειο.

Στο πλαίσιο της ημερίδας πραγματοποιήθηκε Εργαστήριο για την υπερθέρμανση των πόλεων. Στο εργαστήριο στο οποίο συμμετείχε η Δ/ντρια Ερευνών ΙΑΑΔΕΤ Ιφιγένεια Κεραμιτσόγλου η οποία παρουσίασε τις δυνατότητες της εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα EXTREMA Global για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης Climate-Resilient Development Pathways in Metropolitan Regions of Europe.
Ακολούθησε η ανακοίνωση ενός νέου εμβληματικού Ευρωπαϊκού προγράμματος με την επωνυμία CAMRINE (Climate-Resilient Development Pathways in Metropolitan Regions of Europe, Αρ. Συμβ. 101137851). Με την ευκαιρία αυτή απηύθυνε πρόσκληση στους συμμετέχοντες να συνεργαστούν ενεργά με το Αστεροσκοπείο και άλλους Ελληνικούς εταίρους, στην ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) για τη ζέστη στη μητροπολιτική περιοχή της Αθήνας. Θα ακολουθήσει πρόσκληση το επόμενο διάστημα.