ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Μπορεί η Ελλάδα να παίξει ρόλο στη συμπαντική έρευνα; Ναι! Απαντά ο Δρ. Μάνος Σαριδάκης, Κύριος Ερευνητής του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ στον κ. Κώστα Πρώιμο, ιδιοκτήτη-εκδότη της περιφερειακής εφημερίδας «Ενημέρωση Πελοποννήσου».

Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο στη συμπαντική έρευνα. Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να συνεχίσει να στηρίζει και να χρηματοδοτεί τα Δημόσια Ιδρύματα της χώρας μας. Αν το κάνουμε αυτό, το μέλλον προμηνύεται λαμπρό.
Ανήκει επάξια στη νέα γενιά κορυφαίων Ελλήνων Αστροφυσικών – Κοσμολόγων, ενώ εργάζεται ως Κύριος Ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Προσφάτως το όνομά του συμπεριλήφθηκε στην παγκόσμια διάκριση που έλαβε η ομάδα Βαρύτητας και Κοσμολογίας του Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών & Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ) του Ε. Α. Α.
Πρόκειται για τον λαμπρό Έλληνα επιστήμονα Δρ. Μάνο Σαριδάκη ο οποίος μας κάνει την τιμή να ξεδιπλώσει τις σκέψεις για μια σειρά ζητημάτων στη συνέντευξη που ακολουθεί.
Tο ρηξικέλευθο της ιδέας, ήταν ότι δείξαμε ότι η Θεωρία των Υπερχορδών και η συνεπαγόμενη Υπερβαρύτητα άνευ κλίμακας ενδέχεται να έχουν αφήσει έμμεσα ίχνη σε παρατηρησιακά δεδομένα που σχετίζονται με το αρχέγονο Σύμπαν, δισεκατομμυριοστά του δισεκατομμυριοστού του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. Αυτό είναι αρκετά σπουδαίο γιατί μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι η Θεωρία των Υπερχορδών είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαληθευτεί ή να διαψευστεί γιατί επηρεάζει τα φαινόμενα μόνο σε απίστευτα μικρές κλίμακες ή αντίστοιχα υψηλές ενέργειες.”
Περισσότερα στο άρθρο του Κώστας Πρώιμος, ιδιοκτήτης-εκδότης της περιφερειακής εφημερίδας «Ενημέρωση Πελοποννήσου» https://www.huffingtonpost.gr/…/manos-saridakes-e…