ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε σε ένα ξεχωριστό διαδικτυακό γεγονός όπου θα τιμηθούν οι νικητές του 2ου Βραβείου Καινοτομίας της Πλατφόρμας DestinE. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τις πρωτοπόρες ιδέες για το πώς μπορεί να επιδράσει η καινοτομία των ψηφιακών διδύμων στις ζωές μας στο μέλλον.

Το πρόγραμμά μας, DT-HEAT+, το οποίο αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου CARMINE, όπου είμαστε εταίροι με Επιστημονική Υπεύθυνη τη Δ/ντρια Ερευνών ΙΑΑΔΕΤ/EAA Ιφιγένεια Κεραμιτσόγλου, κέρδισε το βραβείο για την Πιο Υποσχόμενη Πρόταση!
Το DT-HEAT+ είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο που χρησιμοποιεί την τεχνολογία ψηφιακού δίδυμου (Digital Twin) για να προβλέπει και να διαχειρίζεται τις επιπτώσεις του καύσωνα στις πόλεις. Το DestinE είναι μια πλατφόρμα που παρέχει πραγματικά δεδομένα και προσομοιώσεις για την κλιματική αλλαγή και αναπτύσσεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA), το ECMWF και την EUMETSAT. Συνδυάζοντας το DT-HEAT+ με την πλατφόρμα DestinE, μπορούμε να βελτιώσουμε την ακρίβεια των προβλέψεων και να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα των πόλεων μας απέναντι στους καύσωνες.
Στην ομάδα συμμετέχουν Ερευνητές από το ΙΑΑΔΕΤ και το ΙΕΠΒΑ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, την Ακαδημία Αθηνών και το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά, και Καθηγητές από το ΕΜΠ, την Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ρουμανίας καθώς και η Global Chief Heat Officer.
Ημερομηνία: 19 Ιουνίου
Ώρα: 15:00 – 16:00
Για εγγραφές: Σύνδεσμος Εγγραφής https://destination-earth.eu/…/2nd-destine-platform…/
Ανυπομονούμε να σας δούμε όλους εκεί!