ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός έτους από την λειτουργία του Αστεροσκοπείου Χελμού ως πρώτου σταθμού του προγράμματος ARTES/Scylight του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την λειτουργία του Αστεροσκοπείου Χελμού ως πρώτου σταθμού του προγράμματος ARTES/Scylight του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος, διοργανώθηκε σχετική εκδήλωση, το Σάββατο 2/7/2022, στα Καλάβρυτα, από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Καλαβρύτων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλης Πλειώνης, ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Καθ. Αθανάσιος Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δρ. Αθανάσιος Στάβερης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Ανδρέας Φίλιας και η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας, κ. Άλκηστις Σταθοπούλου.
Στη συνέχεια, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστρονομίας Αστροφυσικής Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπισης (ΙΑΑΔΕΤ) και Επιστημονικός Υπεύθυνος του Helmos/Scylight, Δρ. Σπύρος Βασιλάκος, παρουσίασε τα επιτεύγματα και τον στρατηγικό σχεδιασμό του προγράμματος.
Basilakos_04_07_2022