ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Νάντσου Τίνα
Νάντσου Τίνα
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ
Τηλέφωνο: 2106914472
Γραφείο:
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Η Τίνα Νάντσου έλαβε το πτυχίο Φυσικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Από το 1993 εργάζεται ως καθηγήτρια Φυσικής στη Σχολή Χιλλ, το αρχαιότερο σχολείο της Ελλάδας το οποίο λειτουργεί από το 1831. Ειναι παιδαγωγικά υπεύθυνη για την Ελλάδα του προγράμματος “Playing with Protons” του πειράματος CMS στο CERN και συνεργάζεται με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος σε εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά. Στο παρελθόν ήταν υπεύθυνη για το σενάριο, παιδαγωγική επιμέλεια και παρουσίαση της εκπαιδευτικής εκπομπής “Εφευρέτες Άμεσης Δράσης” που παρουσιάζονταν στη ΝΕΤ. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στο Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας και στην Huffington post. Έχει συνεργαστεί με την Βιβλιοθήκη της Βέροιας και ήταν ειδική εμψυχώτρια στο Future Library του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Συνεργάζεται επίσης με το τμήμα εκπαίδευσης της WWF Ελλάς.

Είναι συνεργάτης του ΙΑΑΔΕΤ από το 2016 σε θέματα Εκπαίδευσης, με κύρια δραστηριότητα την οργάνωση πειραμάτων αστρονομίας για παιδιά Δημοτικού και Γυμνασίου στο Κεντρο Επισκεπτών Πεντέλης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

α ερευνητικά της ενδιαφέροντα σχετίζονται με την διδακτική της αστρονομίας και την εκλαϊκευση της σύγχρονης φυσικής. Έχει δημιουργήσει το ιστολόγιο “Πειράματα Φυσικής με Απλά Υλικά” με στόχο τη διάχυση καλών πρακτικών στην εκπαίδευση. Σε αυτό παρουσιάζει θέματα σύγχρονης φυσικής προσεγγίζοντάς τα με τρόπο κατανοητό και ελκυστικό για τα παιδιά καθώς και πειράματα φυσικής με απλά υλικά. Υποστηρίζει θερμά την ιδέα ότι παρέχοντας το κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, τα παιδιά προσεγγίζουν την επιστημονική σκέψη και μεθοδολογία καθώς και τις επιστημονικές ιδέες με μεγάλο ενθουσιασμό. Το προσωπικό της blog, tinanantsou.blogspot.gr έχει μεγάλη απήχηση στην ελληνική εκπαιδευτική κοινότητα και έχει προταθεί ως σύνδεσμος από το Υπουργείο Παιδείας και το CERN.