ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Ροντογιάννης Αθανάσιος
Ροντογιάννης Αθανάσιος
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ
Τηλέφωνο: 2108109188
Γραφείο: 217
ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Ο Θανάσης Ροντογιάννης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) το 1991, το μάστερ στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη (M.A.Sc.) από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια (Καναδάς) το 1993 και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επεξεργασία Σήματος και τις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1997, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το διάστημα 1998-1999 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος ΙΚΥ στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στη Σχολή Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρχικά ως Διδάσκων/Ερευνητής με βάση το Π.Δ. 407/80 και στη συνέχεια από το 2000 ως Λέκτορας με αντικείμενο Πληροφορική. Το 2003 εκλέχτηκε και από τότε εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA), όπου σήμερα είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμoγών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ . Επίσης από το 2009 διδάσκει στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπολογιστική επεξεργασία σήματος και εικόνας, μηχανική μάθηση στην επεξεργασία σήματος και εικόνας, προσαρμοστική επεξεργασία σήματος, επεξεργασία υπερφασματικών εικόνων, συμπιεστική δειγματοληψία, αραιές και χαμηλού βαθμού αναπαραστάσεις σημάτων, γρήγοροι αλγόριθμοι επεξεργασίας σήματος, αριθμητική γραμμική άλγεβρα στην επεξεργασία σήματος.