ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Ομιλία του κ. Δημήτρη Νανόπουλου στο ΙΑΑΔΕΤ – Τετάρτη 05/10/2022, ώρα 12:00, Πεντέλη

Ο Ακαδημαϊκός και διακεκριμένος θεωρητικός Φυσικός Δημήτρης Νανόπουλος θα επισκεφθεί το ΙΑΑΔΕΤ στην Πεντέλη στις 05/10/2022 μετά από πρόσκληση του Δ/ντή κ. Σπύρου Βασιλάκου. Ο κ. Νανόπουλος αρχικά θα συναντηθεί στην Πεντέλη με τον Δ/ντή ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ ενώ στις 12.00 θα δώσει επιστημονικό σεμινάριο στην αίθουσα “Χαρλαύτη” του Ινστιτούτου.
Στην ομιλία του ο κ. Νανόπουλος θα επικεντρωθεί κυρίως στη μελέτη του πρώιμου Σύμπαντος και ειδικότερα στην χρονική περίοδο κατά την οποία σχηματίζονται η σκοτεινή ύλη, τα βαρυόνια, τα νετρίνα κτλ. Η ομιλία του θα δοθεί στην Αγγλική γλώσσα και απευθύνεται σε κοινό με επιστημονικό υπόβαθρο.
Τίτλος της ομιλίας:
COSMOLOGY AND PHENOMENOLOGY OF THE SUPERSTRING DERIVED NO-SCALE FLIPPED SU(5)
Αbstract:
I’ll discuss the physics, Cosmology and Phenomenology, of a FULLY FLEDGED Suprstring derived model, No-Scale Flipped SU(5). It includes the derivation of a Starobinsky-like model with all its parameters calculated, reheating, Dark Matter production, baryon asymmetry, neutrino masses and oscillations, a rather heavy Supersymmetry breaking scale 0 (10 TeV), in accordance with LHC, and for the first time, a derivation of the Standard Model charged fermion masses, from the mass of the top quark all the way down to the electron mass.
Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Νανόπουλου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 05/10/2022, ώρα 12:00 στην αίθουσα του Newall στην Πεντέλη, μπορούν να συνδεθούν στο παρακάτω zoom meeting:
IAASARS seminar schedule
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 875 7586 0890
Passcode: 142342
nanopoulos