ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ομάδα Pangea4calval του NOA – ReACT του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ συμμετείχε στο 31ο Διεθνές Συνέδριο Ραντάρ Λέιζερ (ILRC), το οποίο πραγματοποιήθηκε μαζί με το 22ο Συνέδριο Ραντάρ Συνεχούς Λέιζερ (CLRC) στο πανέμορφο Landshut της Βαυαρίας.

Φιλοξενήθηκε από το διάσημο Γερμανικό Κέντρο Αεροδιαστημικής, DLR, από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2024. Οι εκδηλώσεις αυτές έφεραν κοντά λαμπρούς επιστήμονες, μηχανικούς και φοιτητές στην #τηλεπισκόπηση με λέιζερ.
Το Lidar είναι μια τεχνολογία-κλειδί στην #τηλεπισκόπηση για πάνω από πέντε δεκαετίες, παίζοντας καθοριστικό ρόλο στις παρατηρήσεις της ατμόσφαιρας και των σκληρών στόχων. Το ILRC κάλυψε ένα ευρύ φάσμα από τις τεχνολογίες λέιζερ και ανιχνευτών έως την παρακολούθηση ουσιών και της ατμοσφαιρικής δυναμικής τους. Οι συζητήσεις περιλάμβαναν επίσης βασικές κλιματικές μετρήσεις, ιδιότητες των ωκεανών και μελέτες οικοσυστημάτων.
Η αφοσιωμένη ομάδα μας, στην οποία συμμετείχε η Μαρία Τσίχλα, παρουσίασε την έρευνά της μέσω δύο εντυπωσιακών πόστερ:
24 Ιουνίου: Η Καλλιόπη Άρτεμις Βουδούρη μας θάμπωσε με το πόστερ της με θέμα «Spatiotemporal variability and representativeness of aerosol and clouds over the PANhellenic GEophysical observatory of Antikythera».
27 Ιουνίου: Η Περιστέρα Πάσχου παρουσίασε τη λαμπρή εργασία της με θέμα «Σχέδια επικύρωσης των προϊόντων #EarthCARE #αερολύματος με χρήση του προσομοιωτή lidar ATLID και των lidars #ESA και #ACTRIS».