Γράμμα του Εκδότη Εκδότης και Συνεργάτες Ευχαριστίες Δικαίωμα Αναπαραγωγής
Κοσμικές Διαδρομές
Αστρονομικά Νέα
Βασικές Γνώσεις
Αρθρα & Θέματα
Ημεροδείκτης
Κύρια Αρθρα
ΙΑΑ Πρώτη σελίδα
ΕΑΑ Πρώτη σελίδα
επιστροφή 

 


Το Ινστιτούτο Αστρονομίας & Αστροφυσικής του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στα πλαίσια της προσφοράς του προς το ευρύ κοινό, αποφάσισε να εκδώσει ένα δικτυακό επιστημονικό περιοδικό, τις ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ, όπου θα παρουσιάζονται αστρονομικές ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μόνιμες στήλες με βασικές γνώσεις αστρονομίας & αστροφυσικής, εκλαϊκευμένα επιστημονικά άρθρα στα οποία θα εξαντλούνται θέματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος, καθώς επίσης θα φιλοξενούνται αστρονομικές φωτογραφίες παρμένες από Έλληνες και ξένους επαγγελματίες ή ερασιτέχνες αστρονόμους.

Η πρόθεση μας είναι να υπάρχει μια πλατφόρμα όπου οι αστρονομικές και "κοσμικές" αναζητήσεις των συμπολιτών μας να βρίσκουν διέξοδο αν όχι την επιστημονική "Ιθάκη" τους... Στα πλαίσια αυτά μελετάμε την πιθανότητα ένα μέρος του δικτυακού χώρου του περιοδικού μας να είναι συνδρομητικό και η επιπλέον υπηρεσία που θα παρέχουμε θα είναι η άμεση επικοινωνία των συνδρομητών με τους αστρονόμους του ινστιτούτου για να απαντούν στις όποιες ερωτήσεις έχουν, σχετικές φυσικά με την επιστήμη μας. Ανάλογα με την ανταπόκριση που θα έχουμε από το κοινό, θα αποφασίσουμε αν θα προχωρήσουμε σε αυτή την μορφή επικοινωνίας.

Εκδότης του περιοδικού ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ είναι το Ινστιτούτο Αστρονομίας & Αστροφυσικής του Ε.Α.Α. και υπεύθυνος έκδοσης ο Δρ. Μανώλης Πλειώνης, ερευνητής του Ι.Α.Α. Επιθυμία του εκδότη είναι να υπάρξει μια πλατιά συνεργασία με Έλληνες αστρονόμους και αστροφυσικούς του εσωτερικού & εξωτερικού με σκοπό την πιο πολύπλευρη και δια-θεματική κάλυψη της επιστήμης που θεραπεύουμε. 

Η μορφή και το περιεχόμενο του δικτυακού μας περιοδικού θα είναι σε διαρκή εξέλιξη, προσαρμοζόμενο τόσο στις ανάγκες του αναγνωστικού μας κοινού όσο και στις επιστημονικές εξελίξεις.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις παρατηρήσεις και απόψεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: journal@astro.noa.gr

 
Η επίσκεψη αυτού του δικτυακού τόπου προϋποθέτει την αποδοχή των "όρων χρήσης"