Αστρονομικά Νέα από την Ελλάδα Διεθνή Αστρονομικά Νέα
Κοσμικές Διαδρομές
Αστρονομικά Νέα
Βασικές Γνώσεις
Άρθρα & Θέματα
Ημεροδείκτης
Κύρια Άρθρα
ΙΑΑ Πρώτη σελίδα
ΕΑΑ Πρώτη σελίδα
επιστροφή 


Δελτίο τύπου - Εκδήλωση Αστρονομίας στη Θράκη

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μαθητές Γενικών Λυκείων της Αλεξανδρούπολης και της Ορεστιάδας  κατάφεραν με απόλυτη επιτυχία να συνομιλήσουν απευθείας, με τους κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού στο ραντεβού που είχαν δώσει μαζί τους  στις 11 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 09.43.02 π.μ.  
Είκοσι από τους μαθητές της Β' Λυκείου που παρακολουθούν το επιλεγόμενο μάθημα της Αστρονομίας επικοινώνησαν σε απευθείας σύνδεση με τη Sandra H. Magnus μέλος του πληρώματος των κοσμοναυτών του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, η οποία απάντησε σε ισάριθμες ερωτήσεις σχετικά με τις συνθήκες και τον τρόπο διαβίωσης καθώς και την όλη εμπειρία της κατά την παραμονή της στο διάστημα.
Η εκδήλωση με θέμα: "Το «μέλλον του Έβρου» καλεί... τους Κοσμοναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού" ήταν αφιερωμένη στο Διεθνές Έτος Αστρονομίας 2009 και διεξήχθη υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.  
Ο ενθουσιασμός και η χαρά των μαθητών που συμμετείχαν καθώς και οι δηλώσεις τους ότι η μοναδική αυτή εμπειρία θα τους επηρεάσει στην επιλογή σχετικών  σπουδών στο χώρο της επιστήμης και έρευνας δείχνουν την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων της εκδήλωσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο κ. Πατερόπουλος Κ.  εκπρόσωπος του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, ο κ. Μπόγλου Δ.  Δ/ντής της Δ.Δ.Ε., Σχολικοί Σύμβουλοι, Δ/ντές Σχολείων της Αλεξ/πολης, εκπαιδευτικοί, μέλη της  Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών  και του Συλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης καθώς και 100 περίπου μαθητές που διδάσκονται το μάθημα της Αστρονομίας. 
Η συνομιλία προήλθε από την συνεργασία των κάτωθι φορέων :
·Ένωση Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών (Ε.Ε.Ρ.) http://www.raag.org Πρόεδρος ΕΕΡ Δαρκαδάκης Μάνος SV1IW, Αντιπρόεδρος ΕΕΡ: Κλεάνθης Σακκαλής SV1JG (υπεύθυνος από την μεριά της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών για την απευθείας σύνδεση), Αδάμο Σαραηλίδη SV2KGA, Παναγιώτου Βίκη SV2KBS και άλλα μέλη της ΕΕΡ.
· Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Έβρου, Διευθυντής κ. Μπόγλου Δημήτριος
Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Δ. Δ. Ε.  Ν. Έβρου κ. Τσιροπούλου Σοφία
·2ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, Διευθύντρια : κ. Μιαούλη Αναστασία, Υπεύθυνος Καθηγητής : Θεοδοσίου Γεώργιος, Μαθηματικός
·1ο Λύκειο Αλεξανδρούπολης, Διευθύντρια : κ. Καϊταρτζή Λαμπρινή, Υπεύθυνοι Καθηγητές : κ. Παλάσκας Μιχάλης Φυσικός &Μάρτη Δέσποινα, Μαθηματικός,
·2ο Λύκειο Ορεστιάδος Διευθύντρια : κ. Παναγιωτοπούλου Αναστασία, Υπεύθυνοι καθηγητές : κ. Πιστίνης Δημήτριος, Μαθηματικός, κ. Γκεντσίδης Αναστάσιος  Πληροφορικής
·Σύλλογος Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Θράκης (Σ.Ε.Α.Θ.), Πρασόπουλος Δημήτρης (πρόεδρος ΣΕΑΘ), Αμανατίδης Ανδρέας μέλος ΔΣ ΣΕΑΘ

Συντάκτρια του κειμένου Τσιροπούλου Σοφία
Υπεύθυνη Περιβ/κής Εκπαίδευσης
Δνση Βθμιας Εκπαίδευσης Έβρου

 

 
 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ (Σ.Ε.Α.Θ)
 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του
Σ.Ε.Α.Θ

 

 

 

Η επίσκεψη αυτού του δικτυακού τόπου προϋποθέτει την αποδοχή των "όρων χρήσης"

© 2004-2010, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών