Μυλωνάς Άρης   Διάχυση Αστρονομίας    Τηλέφωνο: 2106131247 Γραφείο: Newall e-mail: milonasastro@hotmail.com   Σταδιοδρομία 

Ο Άρης Μυλωνάς είναι απόστρατος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Παρακολούθησε σειρά θεματικών ενοτήτων της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας (Φυσικές Επιστήμες) του Ε.Α.Π. (1999-2003). Έχει εργαστεί ως τεχνικός οπτικών οργάνων και έχει σχεδιάσει πρότυπους αστρονομικούς χάρτες για λογαριασμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου του Υπουργείου Παιδείας (2003-2006). Από το 1998 έως το 2014 προσέφερε νυκτερινή εθελοντική εργασία στο Κέντρο Επισκεπτών Πεντέλης ως χειριστής του τηλεσκοπίου Newall και παράλληλα ξεναγούσε το κοινό στον έναστρο ουρανό. Σήμερα εργάζεται ως Αστρονόμος-εκλαϊκευτής της Αστρονομίας, του Κέντρου Επισκεπτών του ΙΑΑΔΕΤ στην Πεντέλη.

    Ενδιαφέροντα και Αρμοδιότητες 

Από το 1995 μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην Ελληνική Αστρονομική Ένωση (σύλλογος ερασιτεχνών αστρονόμων της Αττικής), όπου διετέλεσε επί σειρά ετών Αντιπρόεδρος και σήμερα είναι Πρόεδρος. Το 2005 σχεδίασε και κατασκεύασε ένα κατοπτρικό τηλεσκόπιο 40cm, το οποίο χρησιμοποιείται σε αστρονομικό πάρκο, με σκοπό την εκπαίδευση ερασιτεχνών αστρονόμων και τη διάχυση της Αστρονομίας. Υποστηρίζει τις δράσεις του Κέντρου Επισκεπτών στην Πεντέλη σε θέματα εκλαΐκευσης Αστρονομίας και παρατήρησης του νυχτερινού ουρανού.

 
Αρχική Σελίδα
EAA-Πρώτη Σελίδα
 
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα