Ροντογιάννης Αθανάσιος   Διευθυντής Ερευνών    Τηλέφωνο: 2108109188 Γραφείο: 217 e-mail: tronto@noa.gr Web: http://members.noa.gr/tronto/ Researcher-ID: http://www.researcherid.com/rid/K-7089-2013   Σταδιοδρομία 

Ο Θανάσης Ροντογιάννης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) το 1991, το μάστερ στην Εφαρμοσμένη Επιστήμη (M.A.Sc.) από το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια (Καναδάς) το 1993 και το διδακτορικό του δίπλωμα στην Επεξεργασία Σήματος και τις Τηλεπικοινωνίες από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) το 1997, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).

Το διάστημα 1998-1999 ήταν μεταδιδακτορικός υπότροφος ΙΚΥ στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης από το 1998 έως το 2003 εργάστηκε στη Σχολή Φυσικών Πόρων και Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αρχικά ως Διδάσκων/Ερευνητής με βάση το Π.Δ. 407/80 και στη συνέχεια από το 2000 ως Λέκτορας με αντικείμενο Πληροφορική. Το 2003 εκλέχτηκε και από τότε εργάζεται στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (EAA), όπου σήμερα είναι Διευθυντής Ερευνών στο Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμoγών και Τηλεπισκόπησης του ΕΑΑ . Επίσης από το 2009 διδάσκει στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεματικής του Χαροκόπειου Πανεπιστήμιου.

  Ερευνητικά Ενδιαφέροντα 

Ψηφιακή Επεξεργασία Σήματος: Προσαρμοστική Εκτίμηση, Επεξεργασία Υπερφασματικών Εικόνων, Συμπιεστική Δειγματοληψία κατά Bayes και Αραιή Αναπαράσταση Σημάτων, Αριθμητική Γραμμική ʼλγεβρα στην Επεξεργασία Σήματος.

Ασύρματες Τηλεπικοινωνίες στο Φυσικό Επίπεδο: Εκτίμηση/Ισοστάθμιση Καναλιού, Μετάδοση με Πολλαπλές Φέρουσες, Συνεργατικές Τηλεπικοινωνίες, Αξιολόγηση Επίδοσης Ασύρματων Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων.

 
 
Αρχική Σελίδα
EAA-Πρώτη Σελίδα
 
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα