Μπελεχάκη Άννα   Διευθύντρια Ερευνών    Τηλέφωνο: 2108109192 Γραφείο: 209 e-mail: belehaki@noa.gr Web: https://sites.google.com/site/annabelehaki/ Researcher-ID: http://www.researcherid.com/rid/L-5160-2013   Σταδιοδρομία 

Η Άννα Μπελεχάκη έλαβε διδακτορικό δίπλωμα στη Φυσική Διαστήματος το 1992 από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέχρι το 1994 ήταν μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην ομάδα του καθηγ. Gordon Rostoker στο Canadian Network for Space Research, του πανεπιστημίου της Alberta. Το 1995 εξελέγη δόκιμη ερευνήτρια στο ΕΑΑ και από το 2007 είναι Διευθύντρια Ερευνών στο ΕΑΑ και επικεφαλής της Ομάδας Ιονοσφαιρικής Φυσικής του ΙΑΑΔΕΤ. Το 2013 ήταν επισκέπτρια ερευνήτρια στο Royal Observatory of Belgium. Είναι αρχισυντάκτης στο επιστημονικό περιοδικό Journal for Space Weather and Space Climate.

  Ερευνητικά Ενδιαφέροντα 

Πειράματα ιονοσφαιρικών ραδιοβολήσεων, διενέργεια συστηματικών μετρήσεων παρακολούθησης της ιονόσφαιρας, προγνώσεις διαστημικού καιρού και των επιδράσεων στην ιονόσφαιρα, την πλασμόσφαιρα και τη θερμόσφαιρα, ανάπτυξη επιχειρησιακών εφαρμογών διαστημικού καιρού.

 
 
Αρχική Σελίδα
EAA-Πρώτη Σελίδα
 
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα