Νέα - Εκδηλώσεις

 1. "Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Κέντρων Επισκεπτών"

  Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις των Κέντρων Επισκεπτών Θησείου και Πεντέλης, τα οποία υποστηρίζει το προσωπικό του ΙΑΑΔΕΤ, για τον τρέχοντα μήνα βρίσκονται εδώ.

  | 2018 |
 2. "Ένα τηλεσκόπιο μεγαλύτερο από τη Γη ανακαλύπτει πίδακες από τη μελανή οπή στον πυρήνα του γαλαξία Περσέα A"

  Μια διεθνής ομάδα ερευνητών, συμπεριλαμβανομένου του Δρ. Kirill Sokolovsky του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, έχει απεικονίσει μια νεοσυσταθείσα μελανή οπή με πρωτοφανή ακρίβεια. Οι εικόνες σε ραδιοφωνικά μήκη κύματος που κατασκευάζονται συνδυάζοντας μετρήσεις από ραδιοτηλεσκοπία στο διάστημα και στη Γη αποκαλύπτουν τη δομή του πίδακα που εκλύεται από μία απόσταση μόλις 12 ημερών φωτός από την υπερμαζική μελανή οπή στο κέντρο του γαλαξία Περσέα Α. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

  | 03/04/2018 |
 3. "Ερατοσθένης 2018 - Μέτρηση της περιφέρειας της Γης"

  Το προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ υποστηρίζει με την τεχνογνωσία που διαθέτει τη δράση "Ερατοσθένης 2018” η οποία διοργανώνεται ετήσια από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Κω και Θεσπρωτίας.

  Το μεσημέρι της Τρίτης 20 Μαρτίου 2018, ημέρα που ξεκινά αστρονομικά η άνοιξη, μαθητές από σχεδόν 500 σχολεία όλης της Ελλάδας θα υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

  Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της δράσης.

  | 23/02/2018 |
 
Αρχική Σελίδα
EAA-Πρώτη Σελίδα
 

 

Αρχείο Νέων

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα