Νέα - Εκδηλώσεις

 1. "Ερατοσθένης 2017 - Μέτρηση της περιφέρειας της Γης"

  Το προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ υποστηρίζει με την τεχνογνωσία που διαθέτει τη δράση "Ερατοσθένης 2017” η οποία διοργανώνεται ετήσια από τα Εργαστηριακά Κέντρα Φυσικών Επιστημών (Ε.Κ.Φ.Ε.) Σερρών, Πιερίας, Λακωνίας, Λέσβου και 1ο Ηρακλείου.

  Το μεσημέρι της Δευτέρας 20 Μαρτίου 2017, ημέρα που ξεκινά αστρονομικά η άνοιξη, μαθητές από σχεδόν 500 σχολεία όλης της Ελλάδας θα υπολογίσουν την περιφέρεια της Γης επαναλαμβάνοντας το διάσημο πείραμα του αρχαίου Έλληνα μαθηματικού, αστρονόμου και φιλοσόφου Ερατοσθένη.

  Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της δράσης.

  | 08/03/2017 |
 2. "Κοπή πίτας ΙΑΑΔΕΤ"

  Την Τρίτη, 31 Ιανουαρίου, στις 13:30, πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της βασιλόπιτας του ΙΑΑΔΕΤ για την υποδοχή του νέου έτους. Πάνω από 80 μέλη του Ινστιτούτου γιόρτασαν το νέο έτος με την παραδοσιακή κοπή της βασιλόπιτας, που ακολουθήθηκε από γεύμα.

  | 03/02/2017 |
 3. "Ο πλανήτης Γη το βράδυ..."

  Το ΙΑΑΔΕΤ οργανώνει για όλο το 2017 στην Ελλάδα την παγκόσμια δράση "Ο πλανήτης Γη το βράδυ..." (Globe at Night 2017) που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, και ειδικά των μαθητών, στο περιβαλλοντικό πρόβλημα της Φωτορρύπανσης. Ο κάθε Έλληνας πολίτης μπορεί να υποβάλει τις παρατηρήσεις του για την φωτεινότητα του νυκτερινού ουρανού της περιοχή του παρατηρώντας γνωστούς αστερισμούς, μαθαίνοντας παράλληλα τους μύθους και παραδόσεις τους. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

  | 21/01/2017 |
 4. "Σεμινάρια Αστρονομίας: Ανακαλύπτω το Σύμπαν, κατανοώ τον Κόσμο…"

  Το προσωπικό των Κέντρων Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (EAA), σε συνεργασία με έμπειρους εκπαιδευτικούς, προσφέρει για πρώτη φορά στους μαθητές της Αττικής έναν πλήρη κύκλο σεμιναρίων βασικής αστρονομίας, τα οποία συνοδεύονται από πειραματικές δραστηριότητες και παρατηρήσεις με τα ιστορικά τηλεσκόπια του Αστεροσκοπείου. Τα σεμινάρια ξεκινούν την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017 και έχουν διάρκεια 15 εβδομάδες. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

  | 01/01/2017 |
 
Αρχική Σελίδα
EAA-Πρώτη Σελίδα
 

 

Αρχείο Νέων

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Ινστιτούτο Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης
Βασ. Παύλου & Ι. Μεταξά, 15236 Πεντέλη, Ελλάδα